EKİBİMİZ
Semiha Yaşar
Semiha Yaşar, Sempro kurucusu ve CM2 modülleri eğitmeni ve ürün ve hizmetler ve bunlar için gerekli altyapıları kurgulayan tüm süreçleri tanımlama danışmanıdır.
1983 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Aynı bölümde yüksek lisansını tamamlamıştır. Aselsan’da tasarım mühendisi olarak başladığı meslek hayatına 1987-1990 yılları arasında Bilim ve Teknoloji alanında bakan danışmanlığı yaparak devam etmiştir. 1990-2015 yılları arasında, Nurol Holding ve BAE Sistem ortaklığı FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’de sırası ile, tasarım şefi, AR-GE Müdürü ve Geliştirme Programları Direktörü olarak 25 yıl görev yapmıştır. Bu görevi kapsamında AR-GE Merkezini kurmuş ve yönetmiştir. FNSS’in zırhlı tekerlekli ve paletli araçlarının ürün geliştirme süreçlerine ve ürünlerinin tasarımına liderlik yapmıştır. 2015 yılında FNSS’den ayrılıp kendi danışmanlık şirketi SEMPRO’yu kurmuştur. SEMPRO ile yürüttüğü danışmanlık hizmetlerine ek olarak, Mart 2016-Ocak 2018 tarihleri arasında BMC Otomotiv AŞ şirketinde Savunma’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2018-2020 arasında Kordsa A.Ş.’de bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
Ayşe Temiz
Sempro Danışmanlık ve Mühendislik bünyesinde ürün geliştirme süreçleri ve sistem mühendisliği konularında danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda Sistem Mühendisliğinin Temelleri ve Süreç Yönetimi eğitimlerinin eğitmenidir.
1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 1991 yılından 2021 yılına kadar TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Şirketinde üretim, tasarım ve teknoloji yönetimi birimlerinde görev almıştır. Üretim biriminde, CN235 Montaj ve Saha Operasyonları bölümünde sistem uzmanı, üretim uzmanı, kanat ve arka gövde montaj sorumlusu olarak görev yapmıştır. Arka gövde üretimi tamamlandığında, tasarım ve mühendislik bölümüne geçerek, YARASA, ZİU ve A400M Projelerinde Yapısal Tasarım, Sistem Emniyeti, Sertifikasyon ve Tasarım Kalite sorumlusu olarak çalışmıştır. Bu görevleri sırasında şirketin uluslararası kurallara uygun bir tasarım organizasyonuna sahip olması için gereken süreç ve prosedürlerin oluşturulmasında aktif rol almıştır. 2007-2014 yılları arasında Uçak Grup Başkanlığındaki Anka, Hürkuş, Erciyes ve T38 projelerindeki entegre ürün takımlarının üyesi olarak görev yapmıştır. Ürün Bütünlüğü ve Özel Mühendislik şefi olarak çalıştığı bu görevi sırasında teknoloji ve bilgi yönetimi çalışmalarında da görev aldı. MMU Projesinin kavramsal tasarım aşamasında ürün odaklı teknoloji yönetimi metodolojisinin geliştirilmesi ve uygulanmasından sorumlu ekipte yer almıştır. 2014-2017 yılları arasında Teknoloji Yetkinlik Yönetimi Şefi olarak görev yapan Ayşe Temiz, 2021 yılına kadar, Ar-Ge Direktörlüğü biriminde Teknoloji Yönetimi Müdürlüğü sorumluluğunu yürütmüştür.
Başlıca çalışma konuları Sistem Mühendisliği, Ürün Geliştirme Süreçleri, Süreç Analizi ve Modelleme, Teknoloji Yönetimi, Fikri Haklar Yönetimi, Üniversite-Sanayi ve Sanayi-Sanayi İş birlikleri, İnovasyon Yönetimi, Yenilikçi Problem Çözme Teknikleri, Özel Mühendislik, Uçuşa elverişlilik ve Sertifikasyon, Tasarım Organizasyonu Onayı (DOA), Tasarım Kalite Teminatı, Yapısal Tasarım, Uçak Bileşenlerinin Üretimidir.
Efe Gürman
Efe Gürman, Sempro PLM eğitimi eğiticisi ve danışmanıdır. CM2-P sertifikasına sahiptir.
PLM konusunda 12 yılı aşkın deneyimi olan Efe Gürman, Ege Üniversitesi Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi mükemmellik merkezi tarafından yürütülmüş ve Fraunhofer IAO, Kaiserslautern Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Vestel ve CMS ortaklıkları ile desteklenmiş olan “RAPROMISE”, “Avrupa’da Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi farkındalığının arttırılması” konulu Avrupa Parlamentosu ERASMUS+ projesinde ilişkili ortak olarak görev almıştır. Ege Üniversitesi Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi mükemmellik merkezi ile çalışmaları devam etmekte olup PLM yüksek lisans derecesi öğrencilerine seminer dersleri vermektedir.
2002 yılında Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde lisans, 2005 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik işletmeciliği bölümünde yüksek lisans derecesi almış olan Efe Gürman, Ege Üniversitesi İşletme Bölümünde PLM ve dijital dönüşüm konusunda doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Efe Gürman, Sempro PLM eğitimi eğiticisi ve danışmanıdır. PLM konusunda 12 yılı aşkın deneyimi olan Efe Gürman, Ege Üniversitesi Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi mükemmellik merkezi tarafından yürütülmüş ve Fraunhofer IAO, Kaiserslautern Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Vestel ve CMS ortaklıkları ile desteklenmiş olan “RAPROMISE”, “Avrupa’da Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi farkındalığının arttırılması” konulu Avrupa Parlamentosu ERASMUS+ projesinde ilişkili ortak olarak görev almıştır. Ege Üniversitesi Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi mükemmellik merkezi ile çalışmaları devam etmekte olup PLM yüksek lisans derecesi öğrencilerine seminer dersleri vermektedir.
2002 yılında Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde lisans, 2005 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik işletmeciliği bölümünde yüksek lisans derecesi almış olan Efe Gürman, Ege Üniversitesi İşletme Bölümünde PLM ve dijital dönüşüm konusunda doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Profesyonel hayatı boyunca BMC, OTOKAR, CMS gibi işletmelerde kalite mühendisliği, ÜRGE mühendisliği, proje yöneticiliği ve ÜRGE müdürlüğü rollerinde çalışmıştır. Efe Gürman, 2016 yılından itibaren kendi işletmesinde PLM danışmanı olarak görev almaktadır.
Başlıca çalışma konuları, PLM kurulum ve işletme danışmanlığı, PLM, ERP, MES, IIoT entegrasyon danışmanlığıdır.
Hande Kayalı
Sempro Danışmanlık ve Mühendislik bünyesinde Çevik Proje Yönetimi eğitmeni ve danışmanıdır. CM2-C, ICP-Agile Certified Coach, ICC-Agile Team Facilitation, Scrum.org-Professional Agile Leadership (PAL) I, Erickson College International-Professional Coach, NLPAT-NLP Practitioner sertifikalarına sahiptir.
1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl mali yönetim süreçlerinin dijitalleştirilmesi projesinde iş analisti olarak ASELSAN şirketinde çalışmaya başlamıştır. 2015 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yöneticiler İçin İşletme yüksek lisans programını birincilikle tamamlamıştır. 1993-2022 yılları arasında ASELSAN’da farklı projelerde farklı deneyimler kazandı ve 10 yılı aşkın süre Bilgi Teknolojileri alanında yöneticilik yapmıştır.
Başlıca çalışma konuları arasında, çeviklik, değer odaklı takım çevikliği, çevik proje/ürün yönetimi, bağlama göre çevik çerçevelerin uyarlanması, SCRUM çerçevesi, PMI-DISCIPLINED AGILE, proje yönetiminde değer odaklı planlama ve gereksinimlerin önceliklendirilmesi sayılabilir.
Belkıs Teksöz
Belkıs Teksöz, Sempro Danışmanlık ve Mühendislik bünyesinde Proje Yönetimi eğitmeni ve danışmanıdır. Proje yönetimi alanında öncü global kuruluş PMI (Project Management Institute) tarafından akredite edilen ve Türkiye’de sadece dört kişinin sahip olduğu Program Yönetimi Profesyoneli (Program Management Professional-PgMP) ünvanına sahiptir. Aynı zamanda, Almanya’nın İş Tasarımı, İşletme Organizasyonu ve Gelişimi alanındaki lider kuruluşu olan REFA Birliği danışmanı ve eğitmenidir.
1995 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. MİKES A.Ş, Program Yönetim Ofisi bünyesinde Program Müdürü olarak, yüksek bütçeli, çok partnerli, ulusal ve uluslararası teknolojik savunma programlarının yönetimi konusunda uzmanlaşmıştır. 2008-2012 yılları arasında Koç Grubu şirketlerinden RMK Marine firmasında teklif yönetimi, sözleşme ve tedarik yönetimi alanlarında danışmanlık yapmıştır.
Başlıca çalışma konuları arasında, kurumsal proje yönetimi, kurumsal organizasyon yapılanma, performans yönetimi, süreç analizi ve süreç iyileştirme/ düzenleme, verimlik ve kaynak optimizasyonu sayılabilir.
Ceren Kaplan
Sempro Danışmanlık ve Mühendislik bünyesinde SAE EIA-649 Konfigürasyon Yönetimi Standardı eğitmeni ve danışmanıdır. CM2 Professional, Knowledge Manager sertifikalarına sahiptir.
2010 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılında yerli bir savunma sanayi firmasında Üretim Planlama Mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2014 yılında Konfigürasyon ve Veri Yönetimi Birimi’ne transfer olmuştur. Halen aynı firmada Konfigürasyon ve Veri Yönetimi Birim Yöneticisi olarak çalışmaya devam etmektedir.
Başlıca çalışma konuları arasında konfigürasyon yönetimi, özellikle değişiklik yönetimi, operasyonel süreçlerin analizi ve iyileştirmesi sayılabilir.