MODÜL 2: EĞİTİM

Süreçlerin çalışanlar tarafından gerçek anlamda benimsenmesi için süreç geliştirme çalışmalarının başlangıcından itibaren ilgili çalışanların dönüşüm sürecine dahil edilmesi önemlidir. Bu, şirketi ileriye taşımayı hedefleyen kurumsal dönüşüm çalışmalarının kendileri için ne anlama geldiğini her çalışanın anlamasını sağlamak için elzemdir. Kurumsal dönüşüm çalışmalarını sağlam bir temelde yürütebilmek için çalışanlar yeterli teknik bilgiye sahip olmalıdır. İşlerini doğru, tutarlı ve en iyi uygulamalara paralel olarak yürütebilme becerisini kazanmaları önemlidir.

Eğitim Modülü ile süreç geliştirme çalışmalarına başlamadan önce, süreçte rolü olan ekiplerin eğitim ihtiyaçları tespit edilir ve gerekli eğitimler verilir. Bu eğitimlerle kurumsal dönüşüm çalışmalarına katılan profesyonellerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılması hedeflenir.

Süreç mükemmelliğini sağlamak için eğitimler 6 temel alanda yoğunlaşmıştır.  

KDM Modül 2

Kapsam

1- Yeni Nesil Konfigürasyon Yönetimi CM2

CM2, ürün temelli bir yaklaşımla, ürün konfigürasyonlarının yönetiminden, değişiklik ve veri yönetimine uzanan bir yelpazeyi kontrol ederek süreç mükemmelliğini sağlamayı hedefleyen bir metodolojidir. CM2 metodolojisinin amacı, düzeltici faaliyetler için harcanan kaynakları en aza indirerek kalite ve takvimin yakalanmasını hedeflemektir. CM2 eğitim serisi, birbirinin devamı olan dokuz eğitimden oluşmaktadır.

2- SAE EIA-649 Konfigürasyon Yönetimi

CM2, ürün temelli bir yaklaşımla, ürün konfigürasyonlarının yönetiminden, değişiklik ve veri yönetimine uzanan bir yelpazeyi kontrol ederek süreç mükemmelliğini sağlamayı hedefleyen bir metodolojidir. CM2 metodolojisinin amacı, düzeltici faaliyetler için harcanan kaynakları en aza indirerek kalite ve takvimin yakalanmasını hedeflemektir. CM2 eğitim serisi, birbirinin devamı olan dokuz eğitimden oluşmaktadır.

3- Sistem Mühendisliğinin Temelleri

Sistem Mühendisliği, karmaşık sistemlerin gereksinimlerinin, mimarilerinin ve tasarımlarının tanımlanması, doğrulanması ve geçerli kılınması ile sistemlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini, kullanılmasını ve elden çıkarılmasını sağlayan, disiplinler arası ve bütünleştirici bir yaklaşımdır.  Sistem Mühendisliğinin Temelleri Eğitimiyle; mühendislerin ve mühendislik yöneticilerinin sistem mühendisliği disiplininin ve uygulamalarının temellerini anlamaları ve projelerinde uygulamaları hedeflenmiştir. Eğitimde, ilk ihtiyacın ortaya çıkmasından başlayarak ürünün elden çıkarılmasına kadar süren, ürün yaşam döngüsü boyunca sistem mühendisliğinin temelleri anlatılmaktadır.

4- Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi

Bir ürünü ortaya çıkaran fikir aşamasından başlayarak ürünün ömür döngüsünü tamamlamasına kadar ürünün geçirdiği her evrenin yönetilmesini sağlayan yaklaşıma PLM (Product Lifecycle Management), bu süreçte ortaya çıkan her bilgiyi sürekliliği sağlayacak şekilde bir araya tutan sistemlere de PLM Sistemleri denilmektedir. Bu eğitim ile; PLM’in şirketlere sağlayacağı süreç ve organizasyonel açıdan yararları, PLM Sistemlerinin yetenekleri, şirketin süreç ve iş yapış amacına uygun seçim gereksinimlerinin belirlenmesi, PLM projelerinin rol ve kapsam açısından ele alınmaktadır.

5- Proje Yönetimi

Proje yönetimi, projelerin başarıya ulaşmasını sağlamak üzere geliştirilmiş bilgi, beceri, araç ve teknikleri uygulama metodolojisidir. Bu eğitimde, yönetim disiplinleri arasında yerini almış bu metodolojiye ait temeller atılmaktadır. Teorik düzlemde eğitim, proje yönetimi konusunda öncü bir kuruluş olan PMI (Project Management Institute) tarafından geliştirilen Proje Yönetim Bilgi Kılavuzu’nu temel kaynak olarak referans almaktadır.  Öte yandan, kurumların pratik hayattaki somut sorunlarına cevap verme hedefi ile, proje yönetimine pratik bir perspektif (gerçek sorunlara gerçek çözümler, yaşanmış proje öyküleri, senaryolar, uygulamalar) sağlanmaktadır.

6- Proje Risk Yönetimi

ISO 31000 Risk Yönetimi standardı bir kuruluşun tüm faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olan risk yönetim sistemi için yapılandırılmış ve kapsamlı bir yaklaşım sunmaktadır. Bu eğitimde ISO 31000 Risk Yönetimi standardında tanımlanan temel kavramlar, ilkeler, çerçeve ve süreç hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca, Kurumsal Risk Yönetiminin karar verme süreçlerine entegre edilmesi ve risk yönetimi konusunda üst yönetimin liderliğinin önemi eğitimde vurgulanmaktadır. Projenin maliyetini, takvimini, kalitesini veya kapsamını etkileyebilecek proje risklerinin tanımlanması, analizi ve iyileştirilmesi aşamalarında uygulanacak proje risk yönetimi süreçleri ve uygulamaları hakkında temel seviyede bilgi verilmektedir.

7- Eğitim Modülü Çıktıları

  • Eğitim Katılım Kayıtları
  • Yeni Yetkinlikler

  

 

 

 

Detaylı bilgi ve teklif almak için    info@sempro.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.